top of page
verdiepte houtlook kozijnen - aluplast ideal 7000_edited.jpg

Kunststof kozijnen

Met kunststof kozijnen is er een technische vooruitgang geboekt ten opzichte van de originele houten kozijnen. De isolatiewaarden van een kunststof raam zijn beter. Daarnaast is kunststof makkelijk te bewerken waardoor veel verschillende looks tot leven kunnen worden gebracht. Zoals een houtlook, die door nerven aan te brengen in het profiel bijna niet van echt is te onderscheiden! Door een kleur als antraciet of een andere grijze kleur aan te brengen kun je ook een aluminiumlook creëren. Daarnaast zijn de isolatiewaarden zeer goed te noemen en is het vooral een voordelig materiaal.

Veiligheid


Met de kunststof kozijnen van STAUKO kunt u vertrouwen op de veiligheid van ons product. Door de stalen sluitnokken met meerpuntsluitingen die wij leveren op de draaikiep kozijnen zit je altijd goed. Daarnaast bieden we ook extra inbraakwerende mogelijkheden voor onze kozijnen, zoals veiligheidssloten, afsluitbare raamgrepen, gelaagd inbraakwerend glas en lashoekverstevigingen. Maar dat is niet alles, want wij hebben ook gelet op de brandveiligheid. De kozijnen zijn namelijk zelfdovend en moeilijk ontvlambaar. Daar heb je nog is wat aan.

 

Toepassing

Ramen, deuren, schuifpuien. Kunststof kozijnen zijn inzetbaar in veel situaties. Het kan prima een jaren '30 woning bekleden van een hele klassieke uitstraling, een moderne woning de bijbehorende isolatie bieden of bij een mooi landhuis de onderhoudsvriendelijke mogelijkheid geven zonder in te leveren op woongenot.

 

De voordelen van kunststof kozijnen:

 

  • Kunststof kozijnen hebben een mooie en moderne uitstraling.

  • Het grootste voordeel van kunststof is dat het onderhoudsvriendelijk is.

  • Het toepassen van kozijnen van kunststof is daarnaast ook heel duurzaam, omdat dit materiaal uitstekende isolatiewaarden heeft. De levensverwachting is namelijk 60 jaar!

  • Je hebt daarbij een uitgebreide keuze aan kleuren voor de binnen- en buitenkant. Om het om hout te laten lijken, kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een houtnerf toe te passen.

  • Daarnaast zijn er verdiepte profielen en vlakke profielen, waardoor de looks altijd in smaak zullen vallen.

  • Kunststof is het laagst geprijsd ten opzichte van de andere twee materiaalsoorten.

  • Het is een allround goed presterend product.

  • STAUKO geeft 10 jaar garantie op kozijnen van kunststof.

 

Onderhoud

 

Geen zin om telkens te moeten verven en oliën. Kunststof kozijnen zijn het antwoord. De kunststof kozijnen van STAUKO zijn heel goed te onderhouden. Van tijd tot tijd, wanneer de ramen worden gezeemd, een simpel poetsbeurtje doet het werk al! De kozijnen blijven vrijwel zonder onderhoud jarenlang hun mooie uitstraling behouden. Het is aan te raden eens in het jaar de bewegende delen van het kozijn te oliën voor de zekerheid. Met een zacht doekje het vuil verwijderen van het kozijn en ze kunnen er weer tegenaan!

Aluplast is een van Europa's toonaangevende fabrikanten van PVC-raamprofielen. Tegenwoordig bieden PVC-vensters een zeer economische en efficiënte oplossing die hoge energiebesparingen realiseert en onze omgeving helpt beschermen. Aluplast garandeert uitstekende windweerstand en waterdichtheid, optimale geluidsisolatie en bescherming tegen inbraak evenals een lange levensduur. Aluplast producten voldoen aan de modernste normen op het gebied van energiebesparing en onderscheiden zich door uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, uitstekende vochtbescherming en weerstand tegen corrosie.

bff285fd-2708-41ea-a625-6ca7eb7df127.jpg

Creëer je droomhuis.
Vertel ons vandaag nog over je project.

bottom of page