top of page
verdiepte houtlook kozijnen - aluplast ideal 7000

Houtrot

Hoe herken je houtrot?

Bemerkt u wellicht dat uw kozijnen schade hebben opgelopen door houtrot? Deze schimmel kan zijn oorsprong vinden wanneer het vochtgehalte in uw kozijn de drempel van 21% overschrijdt en de temperatuur boven de 18 graden uitstijgt. Dergelijke vochtindringing kan het gevolg zijn van verwaarloosd onderhoud aan het hout. Onbehandelde schilderwerken, blootgestelde naden of gedateerde verflagen kunnen allen als veroorzaker dienen voor het rottingsproces. Ook speelt de essentie van uw hout een cruciale rol. Een kozijn vervaardigd uit zachthout blijkt in de regel vatbaarder voor houtrot dan diens tegenhanger hardhout.

Herkennen van houtrot in kozijnen

Bent u onzeker of uw kozijnen zijn getroffen door houtrot? De symptomen van houtrot zijn:

  • Tere delen binnen het hout.

  • Het krimpen en vrijkomen van houtdeeltjes.

  • Verkleuringen van het hout.

  • Beschadigingen in de verfstructuur. Gebreken in de verflaag kunnen zich uiten als bobbels of scheurtjes. Wanneer de verf begint los te komen, duidt dit meestal op houtrot. Heeft houtrot uw kozijnen beschadigd? Schakel ons in voor een gedegen reparatie van uw houtrot kozijn.

Bestrijding van Houtrot

Het risico van houtrot ligt in de permanente schade aan uw kozijnen en het mogelijke gevolg dat ze op een gegeven moment volledig moeten worden vernieuwd. Kozijnen die zijn beschadigd door houtrot kunnen uw woning snel verouderen. Daarom is het van cruciaal belang houtrot vroegtijdig te behandelen. Door frequent onderhoud kunt u onverwachte uitgaven voorkomen en uw woning in optimale staat houden. Voor reparaties aan kozijnen, bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft houtrot uw kozijnen geschaad? Wij staan garant voor een professionele herstelprocedure.

Houtrot in Kozijnen Preventie

Voorkom houtrot in uw kozijnen door consequent schilderonderhoud uit te voeren. Het is tevens raadzaam de voegen en spleten van de kozijnen periodiek te inspecteren om het opkomen van houtrot te stuiten. Adequate luchtcirculatie is hierbij essentieel. Zowel incidentele als constante ventilatie zijn van belang. Overweeg bijvoorbeeld het plaatsen van een ventilatierooster, waardoor vocht de woning niet binnendringt.

Kozijn Expertise in Den Haag

Voor vragen of advies staat Stauko kozijnen voor u klaar. Wij zijn uw go-to specialist voor kozijnen en bieden uitkomst bij het verzorgen van uw kozijnen en het bestrijden van houtrot. Laat ons met onze expertise de staat van houtrot bij uw kozijnen vaststellen. Door uw kozijnen te laten herstellen, garanderen wij dat ze weer jarenlang meegaan. Bespaar direct op uw maandelijkse uitgaven door tijdens de kozijnreparatie ook isolatieglas door ons te laten plaatsen.

Creëer je droomhuis.
Vertel ons vandaag nog over je project.

bottom of page