top of page
DSC_0203.jpg

Aluminium kozijnen

Alles wat je moet weten
 

Bij het kiezen van nieuwe kozijnen voor uw huis of renovatieproject, komt je voor een belangrijke beslissing te staan: welk materiaal gaat je gebruiken? Aluminium kozijnen zijn een populaire keuze vanwege hun duurzaamheid, uitstraling en onderhoudsgemak. Maar wat maakt ze precies zo aantrekkelijk? En hoe verhouden ze zich tot andere materialen zoals kunststof? In deze blog duiken we diep in de wereld van aluminium kozijnen om u alles te vertellen wat u moet weten. Van de kosten en onderhoud tot de voordelen op het gebied van isolatie en design mogelijkheden. Ontdek waarom aluminium kozijnen een slimme investering kunnen zijn voor uw woning.

Wat is goedkoper kunststof of aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen zijn bij aanschaf ongeveer 30% duurder dan kunststof kozijnen, grotendeels te wijten aan de hogere grondstofprijzen. Deze kosten kunnen echter worden gecompenseerd door hun lange levensduur en lage onderhoudskosten.

Wat zijn de voordelen van aluminium kozijnen?

Een belangrijk voordeel van aluminium kozijnen is dat ze geen vocht absorberen, wat bijdraagt aan hun indrukwekkende levensduur van 60 tot 70 jaar. Volgens Alukhome.com. zijn deze kozijnen ook zeer onderhoudsarm en volledig recyclebaar, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze vormen. Hoewel kunststof kozijnen bekend staan om een hogere isolatiewaarde, hebben moderne aluminium kozijnen koudebrugonderbrekingen die de isolatiecapaciteit aanzienlijk verbeteren.

Wilt u meer weten over de voordelen en eigenschappen van aluminium kozijnen? Bezoek dan onze pagina over kozijnen voor uitgebreide informatie en advies op maat.

In welke kleuren zijn aluminium kozijnen beschikbaar?

Aluminium kozijnen staan bekend om hun strakke en moderne uitstraling. Ze bieden een breed scala aan afwerkingen en kleuren. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat aluminium kozijnen een uitstekende keuze zijn voor zowel nieuwe bouwprojecten als renovaties, waarbij ze elk ontwerp kunnen uitstekend passen.

Naast de traditionele aluminium kozijnen is het ook mogelijk om te kiezen voor zogenaamde 'steellook' kozijnen. Deze kozijnen imiteren het uiterlijk van stalen kozijnen, maar bieden de voordelen van aluminium, zoals een lagere prijs en betere isolatie-eigenschappen. Dit maakt ze een aantrekkelijk alternatief voor wie de industriële esthetiek van staal wil, zonder de nadelen zoals hogere kosten en minder efficiënte thermische isolatie. Daarnaast zijn kozijnen ook in de kleuren mat, hoogglans en zandstructuur te krijgen.

De keuze voor aluminium kozijnen, of het nu gaat om de standaard uitvoeringen of de steellook variant, biedt tal van voordelen. Ze zijn niet alleen in veel kleuren te verkrijgen, maar ook duurzaam, onderhoudsarm en energie-efficiënt. Dit maakt ze een slimme investering voor de lange termijn, zowel voor uw portemonnee als voor het milieu.

Wat isoleert beter kunststof of aluminium kozijnen?

De keuze tussen kunststof en aluminium kozijnen hangt af van persoonlijke voorkeuren en specifieke behoeften. Kunststof is goedkoper en isoleert beter, maar aluminium is duurzamer en heeft een langere levensduur.

Kostenefficiëntie op lange termijn

Hoewel de investering hoger is, kunnen aluminium kozijnen op de lange termijn kostenefficiënter zijn vanwege hun duurzaamheid en lage onderhoudsvereisten. Wil je meer weten over de kostenefficiëntie van aluminium kozijnen? Bekijk dan het artikel van Bouwtotaal.

Aluminium kozijnen van STAUKO

Bij STAUKO vind je kozijnen die aangepast kunnen worden aan elke wens, of het nu gaat om deur- of raamkozijnen. Ze bieden hoge kwaliteit voor een scherpe prijs en goede service, met een leveringstijd tussen de 3 en 6 weken. Of je nu kiest voor kunststof, aluminium of houten kozijnen, STAUKO zorgt voor duurzaamheid en stijl met een uitgebreide garantie van 10 jaar. Ontdek meer over de voordelen van elk materiaal en creëer uw droomhuis met de juiste kozijnen van STAUKO. Voor meer informatie, benieuwd wat we te bieden hebben? Neem contact met ons op.

DSC_0212
DSC_0207
DSC_0209

Veelgestelde vragen

Wat is goedkoper, kunststof of aluminium kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn ongeveer 30% goedkoper dan aluminium kozijnen bij aanschaf. De prijs voor aluminium kozijnen ligt tussen de €750 en €1000 per vierkante meter, inclusief HR++ glas en montage.

 

Wat zijn de voordelen van aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen hebben een levensduur van 25 tot 50 jaar, absorberen geen vocht, zijn onderhoudsarm, volledig recyclebaar en bieden door moderne technologieën zoals koudebrugonderbrekingen een verbeterde isolatiecapaciteit.

 

In welke kleuren zijn aluminium kozijnen beschikbaar?

Aluminium kozijnen zijn beschikbaar in een brede reeks van afwerkingen en kleuren, wat bijdraagt aan de esthetische waarde van een woning en een strakke, moderne uitstraling geeft.

 

Wat isoleert beter, kunststof of aluminium kozijnen?

Kunststof kozijnen isoleren beter dan aluminium kozijnen. Echter, moderne aluminium kozijnen zijn voorzien van koudebrugonderbrekingen die hun isolatiecapaciteit aanzienlijk verbeteren.

 

Zijn aluminium kozijnen op de lange termijn kostenefficiënt?

Ja, ondanks de hogere investering, kunnen aluminium kozijnen op de lange termijn kostenefficiënter zijn vanwege hun duurzaamheid en lage onderhoudsvereisten.

Creëer je droomhuis.
Vertel ons vandaag nog over je project.

bottom of page